Departement Mobiliteit en Openbare Werken - een digitale versnelling voor de Vlaamse overheid

De afgelopen drie jaar hebben we ruime ervaring opgedaan in de sectoren logistiek, luchtvaart, e-mobility en overheid, waarbij de organisaties in een digitale transformatie zaten.
Dus het was een schot in de roos toen Departement Mobiliteit en Openbare Werken (DMOW) - de experten van het departement helpen mee om de mobiliteit in Vlaanderen op te stellen - ons inschakelde om mee aan het stuur te zitten van de verdere digitalisering van Vlaanderen.

MOW zet in op clouddiensten om zelf niet hun eigen servers en datacenters hoeven te beheren en onderhouden, en kunnen al hun tijd besteden aan het innoveren van nieuwe diensten.

Denk aan:
-ADR-examens digitaal vanaf 1 januari 2024 
-Hoppin is flexibel reizen van A naar B door vervoermiddelen op elkaar af te stemmen, zodat je makkelijk je bestemming bereikt
-E-loket voor burgers (Paal volgt Wagen)
-Terugkommoment voor rijbewijs B (auto) in "Mijn Burgerprofiel"

Bij CL-Informatics zijn we gepassioneerd door opkomende technologieën die hierbij kunnen helpen en dit programma is een perfect voorbeeld van het soort innovatie dat ons opwindt.

Hoe mooi is het om bij te dragen aan de uitdaging om in 2050 mobiliteit klimaatneutraal te zijn, er bijna geen verkeersslachtoffers meer zullen zijn en iedereen comfortabel en tijdig op zijn/haar bestemming zal kunnen geraken.

Geïnteresseerd in ons andere werk? Je ziet het hier.