EVA - Overal in de wereld zal een EV rijder nooit stranden

We mochten instappen in deze mooie opdracht bij deze veelbelovende startup om mee te helpen de "Product-led"  organisatie mede op te zetten. Daarbij waren betrokken het C-level management team, product owner, developers, user experience designer, en andere experts. In eerste instantie werd gevraagd om als Agile coach te fungeren, maar later verschoven de werkzaamheden ook naar o.a. Product Owner a.i. en de Head of Product een vliegende start geven. Uiteindelijk hebben we een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het versnellen van de wereldwijde acceptatie van elektrische voertuigen, het opbouwen van vertrouwen en transparantie in e-mobiliteit en het werken aan een emissievrije omgeving. Hier zijn we natuurlijk trots op.

Uitdaging:

Als startup je specifieke doelgroep (intern en extern) kiezen en hiervoor de juiste te ontwikkelen software oplossingen voor bieden in een relatief nieuwe dynamische markt is al een uitdaging op zich. En waar op wereldwijde schaal gebruik van gemaakt wordt. We verwachtten dat het bedrijf nog vorm moet krijgen qua product en IT organisatie en hebben daar ook tegelijkertijd mee geholpen.
Kortom: een opdracht waar je echt impact kan maken én mensen blij kan maken was hier aan de orde.

Oplossing:

EVA biedt end-to-end oplossingen voor eMobility. Binnen dit project zijn er verschillende software oplossingen met functionaliteit gerelateerd aan backoffice, monitoring, servicedesk en field service management. Voor het product ontdekken, ontwerpen en bouwen van de diverse oplossingen zijn veel "good practices" ingezet en is er ook een basis gelegd van een organisatie ontwerp om in de Digitale transformatie de digitale middelen voluit te gaan benutten om concurrentievoordelen te realiseren.

 

Met dit project hebben we laten zien dat er een toekomstbestendige organisatie gebouwd kan worden:

  • Helpen bij het opbouwen van de product & tech organisatie. Opschalen van teams in een "hypergrowth"-omgeving (recruiten van Product Owners en andere Tech-rollen).
  • Roadmap sessies leiden en geschikte klanten, product features, risico's en afhankelijkheden identificeren met het C-level management team in Spanje en Nederland (uitgenodigd bij de Operations in Málaga office).
  • Ontwikkelen en implementeren van het Lean Portfolio Management Framework in EVA Global
  • Het leiden van "EVA's Digital Lab", waar we de digitale transformatie van het bedrijf versnellen door agile validatie van transformatie-ideeën met digitale technologieën door middel van prototyping
  • Facilitator van Product Discovery Sessions waarbij teams worden betrokken in een samenwerkende gedistribueerde omgeving.
  • Presenteren in de Sprint-Review aan stakeholders in de rol van Product Owner a.i en hierbij de waardevolle feedback toepassen in de vervolgsprints.
  • Subject Matter Expertise leveren op het gebied van agile samenwerkingstools (Atlassian Products, Miro).

'It was a blast-off!! Super excited. Regular reviews of this roadmap are of extreme importance as the business is so dynamic.'

- Donald Hopper | CEO, (Co-)founder EVA Global

Geïnteresseerd in ons andere werk? Je ziet het hier.